23 Haziran 2016 Perşembe

Üçgen Sandviç Tarifi (Kahvaltı Ve Sahur İçin Alternatif)

sahur için sandviç tarifi
ÜÇGEN SANDVİÇ
Kahvaltı benim için hep ayrı bir yerdedir, en keyifli öğünümdür. 

Benimki gibi gurme ve hazır gıdalara düşkün bir eşiniz de varsa sürekli değişiklik yapmak zorundasınız. Ben ne kadar "ev yapımı" düşkünüysem o da o kadar hazırcı maalesef. Ben de ona inat hazır sevdiği şeylerin aynılarını evde yapmaya çalışıyor(d)um.

'Üçgen Sandviç' yapmaya da böyle başladım. Akşamdan hazırlar dolaba koyardım, sabah da işe giderken yanımıza alır yerdik. 

Ramazanı yarıladığımız şu günlerde bu sandviçler sahur için de kurtarıcı oldu.
Sahur konusunda alternatif ve pratik tarif arayanlara tavsiye ederim. 

(Gurme babaya gurme oğul da eklendi! İşim gittikçe zorlaşıyor...) 
Bu üçgen sandviçi yemesi çok kolay, içindeki malzemeler yerken dağılıp sizi zor duruma düşürmüyor. 

Yürürken bile yiyebilir, hatta trafikte kalırsanız arabada giderken tüketebilirsiniz.  

Sahur için yaptığım sandviçlerden, susatmaması için bazı malzemeleri çıkardım. 

Sizinle sahur için yaptığımın fotoğraflarını paylaşacağım ve ayrıca ne ilaveler yapabilirsiniz onu yazacağım. 

Tabii malzemeler bunlarla sınırlı kalmaz, yaratıcılığınıza veya damak zevkinize uygun olarak malzemelerde oynama yapabilirsiniz. 

ÜÇGEN SANDVİÇ TARİFİ (BEBEK İÇİN +12 AY):

MALZEMELER:

  • Hazır tost ekmeği veya dilimlenmiş yumuşak bir ekmek (Bebek veya çocuk için ev ekmeği tercih edin)
  • Labne peyniri (ev yapımı için tıklayın) veya süzme peynir veya sürülebilir bir beyaz peynir
  • Tereyağı
  • Yeşil taze biber
  • Kırmızı taze biber
  • Çörek otu
  • Kırmızı pul biber*
  • Turşu dilimleri (BEBEK İÇİN UYGUN DEĞİL)*
  • Jambon veya salam (BEBEK İÇİN UYGUN DEĞİL)
* Sahur için hazırlıyorsanız susatacağı için eklemeyin. 

YAPILIŞI:
- Önce bir kesme tahtası veya tezgah üzerine hazırlayacağımız sandviç dilimlerini karşılıklı diziyoruz:
sandviç resimli anlatım

- Bir veya iki yüzeye aralıklarla tereyağı sürüyoruz: 

  - Sürülebilir beyaz peyniri eşit dağıtacak şekilde iki yüzeye birden sürüyoruz:

- Çörek otu ve eklemek istediğimiz baharat varsa serpiyoruz.

- İnce çizgiler halinde dilimlediğimiz biberleri aralıklı yerleştiriyoruz, ben bu sefer sadece yeşil biber kullandım, kırmızı biberim yoktu fakat kırmızı biber hem renk hem lezzet katıyor: 
sandviç tarifi fotoğraflı anlatım

- Sandviç ebatlarına uygun kestiğimiz jambon veya salamı yerleştiriyoruz:
fotoğraflı sahur için sandviç tarif dağınık anne

- Sandviçimizi kapatıyoruz ve malzemelerin sabitlenmesi içim elimizle biraz bastırıyoruz:

- İsteğe göre kenarları ince bir şekilde kesiyoruz:

- Biberleri dizdiğiniz yönün aksi yönünde iki eşit üçgen olacak şekilde kesiyoruz:
pratik detaylı sandviç anlatım

- Afiyet olsun!

pratik sandviç tarifi

Domates, salatalık gibi su bırakacak malzemeler eklemezseniz buzdolabında 2-3 gün saklayabilirsiniz. Yani fazla hazırlayıp 2-3 günlük kahvaltı veya sahur menünüzü rahatlatabilirsiniz. 

Püf Noktalar:
Malzeme sayısını artıracaksanız, birbirine yapışmayacak malzemelerin arasına da az miktarda peynir eklerseniz sandviçin dağılmasını önlersiniz. 

Kenarlarını kesiyorsanız kestiğiniz kenarları başka bir sandviç içinde veya tost içinde değerlendirirseniz ziyan etmemiş olursunuz. 


Yorumlarınızı merakla bekliyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder